Uite sfarsitul..nu e sfarsitul[II]


Am achizitionat a 6 tastatura in anul 2009.Sper la mai putine in anul urmator:D.
Mit- planeta X.
Una din teoriile sustinute de catre adeptii sfarsitului lumii, este aceea ca, pe 21 decembrie 2012, un corp de mari dimensiuni (cel mai probabil o cometa) va lovi Pamantul. Aceasta teorie insa este foarte putin probabila deoarece nu a fost observat nici un obiect în spatiu care sa ameninte Pamantul si nici nu exista dovezi privind existenta vreunuia, cu atat mai putin sa loveasca Terra exact la acea data.
Planeta X. IRAS (Infrared Astronomical Satellite) este un fost telescop ce a orbitat in jurul Pamantului aproximativ 10 luni, in anul 1983. Cu ajutorul acestuia au fost realizate observatii care nu au mai fost intalnite pana atunci, asupra galaxiilor in formare sau tinere. Insa pana cand aceste obiecte au fost identificate, a fost mediatizata conceptia potrivit careia unele dintre acele obiecte, ar putea fi legendara Planetă X de la periferia Sistemului Solar. Unii autori afirma chiar că aceste observatii ar dovedi ca Planeta X este de fapt planeta sumeriana Nibiru. Asadar, Nibiru este de fapt o pitica maro. Potrivit acestei teorii, aceasta planeta va cauza distrugere, moarte si aparitia unei rase de extraterestri numita Annunaki (stramosii nostri extraterestri), ce isi vor planeta inapoi. O frumoasa poveste stiintifico-fantastica fara nici un fel de radacini stiintifice reale insa.

In concluzie, adevarul este ca teoria conspiratiei privind Planeta X este total gresita, iar teoria privind cometa ce va lovi Pamantul in 2012 este la fel de gresita. Sansele ca o planeta sa intre în Sistemul nostru Solar in 2012, sau sa interactioneze cu acesta, sunt aceleasi ca si sansele unui impact al Pamantului cu o cometa, adica nici una. Utilizarea stiintei moderne de catre sustinatorii teoriei conspiratiei in scopul de a-si sustine teoriile intr-un mod nu tocmai logic si corect, este un lucru iresponsabil si poate chiar destructiv.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 35,398 View

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 19 other followers

Categories

%d bloggers like this: