Uite sfarsitul.. nu e sfarsitul![partea I-calendarul mayas]


2000,2012,2036.
Sunt cativa ani in care se presupune(sau s-a presupus) ca vine sfarsitul lumii.Am trecut de anul 2000 asa ca au mai ramas 2 date.
2012 dupa calendarul mayas si 2036 cand se presupune ca va cadea o cometa care va distruge pamantul.Dar mai sunt si alte preziceri.
Uite sfarsitul.. nu e sfarsitul![Partea I-2012. Calendarul mayas.].
Calendarul Mayas care este considerat cel mai exact si mai bine calculat calendar din istoria civilizatiilor antice, ia sfarsit in data de 21.12.2012 si spune ca in aceasta zi, Soarele se va alinia cu stelele din centrul galaxiei noastre. La aceasta data, lumina si umbra il vor proiecta pe Sarpele cu pene coborand pe treptele piramidei Chichen Itza, care are la baza un cap mare de sarpe sculptat in piatra.
In jurul orei 11.11, coada sarpelui proiectată din varful piramidei va tinti exact inspre constelatia Pleiadelor. Atunci, mayasii spun ca odata cu revenirea pe pamant a lui Quetzalcoatl, lumea noastra va sfarsi prin foc,si va fi un nou Soare, numit de mayasi “cel de-al saselea Soare”, o alta lume mai evoluata urmand sa se nasca.
Quetzalcoatl (“sarpele inaripat”) este zeul suprem în mitologia azteca.El este cunoscut ca inventatorul cartilor si a calendarului dar si ca un simbol al mortii si al invierii.
Defapt calendarul solar mayas, mult perfectionat, nu s-a terminat niciodata, la majoritatea triburilor. Calendarul ultimului trib mayas liber, Itza, s-a terminat la data de 14 martie 1697, data la care trupe spaniole conduse de Martin de Ursua, guvernatorul Yucatanului, au ocupat capitala tribului, orasul Tayasal.
Astronomii mayasi nu cunoşteau notiunea de galaxie si niciun mit de-al lor nu vorbeste despre  faptul ca  pamantul va ajunge intr-un punct de aliniere cu centrul galaxiei noastre. Din punct de vedere astronomic, putem uni oricând pozitia Terrei cu centrul galactic, insa aceasta „aliniere” nu produce nici un efect asupra vietii umane de pe planeta.
Conform calendarului mayas, a cincea lume s-ar termina in 1987, iar a sasea lume ar incepe in 2012. Perioada dintre cele doua lumi, numita apocalipsa sau revelatie, ar fi destinata cunoasterii adevarului. In realitate, asa cum rezulta din scrierile mayase, cartea lui Chilam Balam şi Popol Vuh, mayasii credeau ca lumea va evolua numai in patru ere: a piticilor, a fiintelor dzolob, a poporului maya şi a unei armonii de convietuire a tuturor popoarelor, cu inflorirea preferentiala a mayasilor. Aceasta credinta nu s-a confirmat, prin distrugerea civilizatiei mayase de catre spanioli, in secolul 17.
Se spune ca vom trece la o alta dimensiune, vom avea in ADN 12 spirale in loc de 2 ,ca nu vom mai avea nevoie de bani si ca tehnologia va evolua.Defapt mayasii nu cunosteau notiunea de tehnologie, nu foloseau nici macar roata.Nu aveau habar de ADN si nici n-au facut vreo profetie in acest sens. Nicio inscriptie mayasa nu vorbeste despre relatia timp-spatiu. Mayasii nu cunosteau banii, astfel că „moneda” lor de schimb erau boabele de cacao.

Eu nu cred in “aceasta profetie”.
ia_apocalipse21_2-4-fundo

Advertisements

10 responses to “Uite sfarsitul.. nu e sfarsitul![partea I-calendarul mayas]

 1. caramea

  defapt oamenii vor supravietii la 2012.. atunci se presupune ca se vor schimba polii magnetici ceea ce reprezinta intratrea in a 4-a etapa din galaxie sau cv de genu… Polul nord va deveni polul sud si invers. Vor fi mai multe schimbari, dar omul va supravietui

 2. Cristina

  decat sa dau bacul la latina mai bine dispare Pamantul 😀

 3. =))
  Caramea sa stii ca nu se vor inversa polii.
  o sa scriu si despre asta.

 4. =))* pentru cristina:D

 5. Asta e cumva punctul de vedere al lui Pavel Corut? 😕
  Ca sa explic: anul 2000 chiar reprezenta sfaristul lumii. Asta a fost anulat de Dumnezeu pe 19 august 1999, e povestea relatata de anumiti mediumi.
  2012 nu reprezinta sfarsitul, e adevarat, doar inceputul unei alte lumi. E acelasi lucru care-l spune si calendarul tibetan, din secoul XII…nu stiu cum au comunicat aceste doua civilizatii!
  Mai nou se crede ca calendarul dac era chiar mai precis decat cel mayas, cu cateva secunde.
  Oricum, fiecare crede ce vrea :).

 6. caramea

  da, asa am auzit si eu ca e inceputul unei noi lumi sau ceva de genul…. vom vedea:)

 7. cristinik

  eu nu inteleg dc oameni isi bad capu’ cu chesti din astea…adik hai k e normal…toti vrem sa aflam adevarul sau ce se va petrece in viitor dar eu zic asa:
  vom trei si vom vedea 🙂

 8. zozoliknebonik

  eu nu inteleg dc oameni isi bad capu’ cu chesti din astea…adik hai k e normal…toti vrem sa aflam adevarul sau ce se va petrece in viitor dar eu zic asa:
  vom trai si vom vedea 🙂

 9. Pingback: Totul a inceput in… « Adiną

 10. eu zik ca se vor schimba polii magnetici in anul 2012, dar nu von muri polul nord va fi polul sud si invers, iar noi ne aflam aproape de ecuator ceea ce inseamna ca ROMANIA este o tara calda, iiar daca se vor schimba polii noi vom fii mai aproape de polul nord si va fi mai frig. Asa cred eu 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog Stats

 • 35,398 View

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 19 other followers

Categories

%d bloggers like this: